ssblaa.jpg (17218 bytes)
Av Geir Dyvik, Voss
sikre sider sikkerhetsmeldinger artikler lokale flyregler på Voss

.

Sist oppdatert: 07.05.2008
                                          Sikre Sider.JPG (2212 bytes)
Sikkerhet omfatter mye, og inkluderer holdninger, handlinger, ferdighet og kunnskap. Det vil alltid være en risiko involvert i paragliding. Med kunnskap vil du være bedre i stand til å vurdere risikoen. Du finner litt kunnskap, - egen og andres, samlet på disse sidene.


Siste oppdateringer:

07.05.08 Velcro hindrer nødskjermkast
Velcro (borrelås) som fester seg i split-snora kan gjøre det vanskelig å få ut nødskjermen på seletøyene Altix og EVO XC fra Supair. Dette problemet finnes sannsynligvis også på seletøy fra andre produsenter.

17.10.05 Nødskjermproblem i seletøy med rørkonstruksjon

Det har vært problemer med å løse ut nødskjerm fra enkelte seler med nødskjerm-yttercontainer som er rørformet. Noen seler mister DHV-godkjenning, mens andre kun må brukes med nødskjerm-innercontainer spesielt konstruert for disse. Les mere ...

27.09.05 Luftrom Europa til Garmin GPS
   
Gratis Mapsource-kart over luftrommet i Norge og hele Europa. Kartet er tranparent og legger seg over eventuelle topografiske kart man måtte ha på GPS-en.

27.03.05 Tretthetsbrudd på karabiner

DHV fraråder nå å bruke aluminiumskarabinene Parafly Automatic fra Austri Alpin. Dette er kanskje den mest brukte karabinen i paragliding i dag. Les mere ...

25.03.05 Svakhet på Firebird RS2 innerbag

Ny svakhet ved Firebird RS2 nødskjerm innerbag er oppdaget. Alle som har RS2 nødskjerm bør sjekke innercontaineren. Les mere ...

Min sikkerhetsfilosofi

Å fly paraglider er en fantastisk opplevelse! For den som har opplevd friheten under nylonduk og noen meter kevlarliner blir ikke livet helt det samme etterpå. Suget etter å fly igjen kan bli farlig sterkt. Mange ulykker i paragliding skjer fordi dette suget tar overhånd og blir sterkere enn fornuften. Man velger å fly i usikre værforhold mens man egentlig burde holde seg på bakken. Derfor anbefaler jeg deg: les meteorologi, fly med erfarne piloter og lær av dem. Paragliding gir en fantastisk frihetsfølelse, men husk at DIN HELSE er innsatsen!

Jeg har som motto: "Jeg er bare ute etter positive flyopplevelser. Jeg skal ikke fly for enhver pris". Det er min medisin for å forhåpentligvis fortsatt kunne drive med denne sporten i mange år.


Robby.jpg (2912 bytes)La ikke din ærgjærrighet få deg til å gjøre dumme ting. Den dobbelte verdensmester Robby Whittall synes jeg sier det veldig bra i artikkelen "
Det ærlige valget":

"
Når alt kommer til alt spiller det ingen rolle hvem som var høyest eller fløy lengst. Det som betyr noe, er at du kommer hjem etter å ha hatt en flott flytur med et stort smil om munnen og hodet fullt av vakre inntrykk, og en fantastisk følelse inni deg, for det er det vår sport handler om."Robby Whittall, Ozone Paragliders
       geirsv.jpg (8005 bytes)
Sidene redigeres av Geir Dyvik. PG-instruktør og pilot siden 1988. Medlem i Voss HPGK og Hardanger HPK.
Mob: 91392191

el-verk vakttelefon
  Voss E-verk:        56528350
  Kvam Kraft:        56553333
  Kvinnherad:        94565060
  Ullensvang:        99535100
  Tyssefaldene:      53653100
  Odda/Røldal:      53650505

Sikre Sider  ligger på http://www.dyvik.net og er en samling av sikkerhetsrelatert paragliderinformasjon. Sidene driver av Geir Dyvik.
Har du kommentarer, tips eller rettelser kan du gjerne maile meg på adressen: gdyvik(å)start.no 
Link gjerne til siden.